luni, 21 iunie 2010

De ce plang cand ma uit la CM2010

Ce sa zic? Asta e. Sunt mai emotiv cateodata. Si daca o sa credeti propozitia anterioara o sa credeti si faptul ca la deschiderea Campionatului Mondial de fotbal m-a lovit un plans groaznic. Cel putin din doua motive.
Primul ar fi stadionul pe care l-am vazut la deschidere. O tara despre care Lumea crede ca oamenii se mananca intre ei si nu au bani nici sa treaca strada si totul e nasol rau de tot acolo si e lumea a treia (uimitor... acum imi dau seama ca exact aceleasi cuvinte le-am citit undeva si despre Romania) are niste stadioane ........................ Are niste stadioane. Noi nu o sa avem nici in 50 de ani macar un stadion ca al lor. Stiu. O sa spuneti ca acolo s-au bagat bani de la federatia internationala de fotbal si ca etc. si ca etc. Ok... de acord.. Dar si la noi s-ar fi putut face asta. Si totusi, nu se face. Inca vars cate un sfert de lacrima la fiecare meci la care ma uit. Pentru ca daca acest Campionat ar fi fost in Romania, pana acum trei sferturi din materialele de constructie pentru stadioane ar fi fost furate si din ele s-ar fi construit vile in jurul stadioanelor, iar partea romana de constructori ar fi zis ca mai trebuie bani. (referitor la faza cu "partea romana" o sa revin)
Al doilea motiv ar fi ca "gigoloii" si "dorobantii" si "jmekerii" (dar nu fotbalistii) echipei nationale de fotbal nu au ajuns acolo nici macar in excursie anul asta. Poate nu le-a placut clima.. Poate pregatesc campionatul national de fotbal cu foarte multa ardoare si nu au vrut sa-si strice cantonamentele cu un amarat de campionat mondial la care pana si Spania ia bataie de la Elvetia iar Portugalia face egal cu Coasta de Fildes. Sau poate e un campionat la fel de tactic ca si ultimele. "Hai sa nu participam ca sa creada tot globul pamantesc ca in Romania nu mai e fotbal, iar la urmatorul mergem si ii spargem pe toti si luam cupa." Oricum.. Tare reclama de la Altex. Aia cu "Eu sunt microbist inrait.. Fac ce face nationala.. Daca nationala sta acasa si se uita la televizor la campionatul mondial, atunci asta fac si eu."

Un comentariu: