vineri, 31 decembrie 2010

Adio, 2010...


A mai trecut un an. A fost un 2010 plinde tot ce am vrut si de tot ce nu am vrut. A fost un an normal. Ceva in plus fata de anul trecut? A.. Da.. A fost CRIZA. Ceva inventat de cei cu bani pentru a face si mai multi bani. Mai demult am auzit un fel de banc... Ce face un roman cand vine criza si nu mai are bani? Mai schimba o suta de euro. Mi s-a parut destul de realist. Ce au facut romanii cand a venit criza? Au inceput sa dea cu banii intr-o parte si in alta. De ce? Asa scapi de criza. Te prefaci ca nu e deloc. In afara de criza economica a mai fost si o criza sociala.... Asta am auzit-o la un analist politic. Adica.. Oamenii aia care analizeaza nimic. Am auzit ca trebuie sa ai si facultate pentru asa ceva. Nu mi se pare corect sa ai o facultate ca sa analizezi nimic. In fine. Sa revin la 2010.
Spuneam ca a fost un an normal. Un an in care ne-am despartit, in care ne-am combinat, in care ne-am aduc aminte ca avem rude, in care am uitat de unele rude, in care au murit oameni, in care s-au nascut oameni...
Cand eram mai mic, prin, '93-'94, credeam ca in 2010 o sa zburam toti spre luna. Sau cel putin o sa fie pe drumuri niste masini futuriste. Nu am luat in considerare faptul ca cel putin la noi in Romania, nu o sa existe drumurile alea. In anul in care Boc se lauda ca guvernul lui a facut 10 kilometri de autostrada ar fi trebuit de fapt sa se laude ca a facut 10 autostrazi. Asa vedeam eu viitorul. Minte de copil, ce sa-i faci.
Nu zburam spre luna. Dar macar visam mai mult. Visam sa o ducem mai bine sau cel putin visam sa nu o ducem mai prost. Optimismul asta.
2010 .. Extraterestrii inca nu ne-au contactat. Poate Orange sau Vodafone sau Cosmote nu le-a facut vreo oferta cu minute spre Terra incluse. Sau poate stau acolo sus si rad pana la epuizare de 6 miliarde de retardati care nu stiu sa faca altceva decat sa se distruga singuri.
2010 ... In vara auzeam la stiri ca o sa fie cea mai grea iarna din ultima mie de ani. Nasol. Au gresit doar cu un an. Nu cea din 2010-2011 o sa fie cea mai grea iarna. Ci cea din 2009-2010 a fost cea mai grea iarna. Bine macar ca nu au gresit decat cu un an.
2010 .. Un an in care iarna i-a luat iarasi pe nepregatite pe cei de la drumuri. "La naiba.. Iarasi a nins in decembrie.. Nu ne asteptam."
2010 .. Un an in care poate pamantul s-a mai incalzit cu un grad, dar in mod sigur caldura asta nu se vede si in inimile oamenilor.
2010 . O sa imi fie dor de tine.
Vine 2011... Anul dinaintea anului sfarsitului lumii:))
Anul iepurelui. La fel ca si in 2010 o sa se intample o multime de lucruri. Se vor naste oameni. Vor muri oameni. Unii vor fi bine. Altii vor avea probleme. Poate se va descoperi vreun remediu la vreo boala crezuta incurabila pana acum. Poate va fi mai bine. Poate va fi mai rau.
Eu nu imi doresc decat sa pot sa scriu si pe 31 decembrie 2011 cateva randuri despre 2012.
A.. da.. Si sa castig la loto.. si sa imi iau telefoane, si laptop-uri, si masini, si case si poate o insula mica pe undeva. Chestii materiale.
La multi ani, tuturor.
Si un an colorat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu