joi, 12 mai 2011

in asteptarea verii XXX

aștept vara. de fapt nu anotimpul, ci căldura din ea. căldura specifica verii. dacă îl înveți pe un copil anotimpurile, despre primăvară o sa-i spui ca e anotimpul care te scoate din iarna și care te baga în vara.. flori înflorite.. verde peste tot.. iar prin aprilie, mai, începe căldura. o sa fie foarte uimit un copil care a învățat asa ceva anul asta la școală. și dacă a mai învățat și ca de pe la începutul lui mai e soare cam tot timpul si cerul e mai tot timpul senin, l-ai spart. o sa spuna ca iarasi invata numai prostii la scoala aia la care e obligat sa mearga, chiar daca toti prietenii lui care fac o gramada de bani din alte parti ii tot spun ca n-are rost sa mearga.
astept caldura. caldura aia care iti intra in oase si nu iti mai iese cateva luni bune. caldura aia care te face sa te imprietenesti cu toata lumea. caldura aia care te scoate din casa pentru ca e prea cald, si te duce la o iarba verde sau la o bere cu prietenii. sau la un suc, bineinteles. caldura aia care iti spune tot timpul ca e bine. ca nu mai ai asa multe probleme. caldura aia care iti scade factura la asociatie sau la alte forme de scos bani din buzunar. caldura aia care pe majoritatea ii trimite cu gandul la mare sau la munte. caldura aia care ii face pe bucuresteni sa blocheze strazile de la iesirea Bucurestiului. caldura aia care anunta finalul inca unui campionat de fotbal plin de ratari, blaturi si fotbalisti stersi.
astept ziua mea de nastere. o sa fiu la mare cu munca, dar asta nu conteaza. o sa fac treizeci de ani. iar motivul pentru care am scris varsta cu litere si nu cu cifre, e ca sa arat cat de mult inseamna, nu pentru ca mi-ar fi frica de ea. o sa incerc sa ma simt bine ca si cum as sarbatori fiecare an in parte din ultimii treizeci. o sa ma intorc de la mare si o sa mai sarbatoresc o data si acasa. si cand zic acasa, ma refer la locul unde ma simt bine. astept sa vad ce cadouri o sa primesc si anul asta. daca o sa primesc ceva, bineinteles. daca nu, o sa imi fac eu cadou cate ceva. doar ca sa nu ramana momentul nemarcat.
astept sa vina vara. orice fel de vara ar fi ea. o astept. si sper sa tina cat mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu