luni, 7 martie 2016

Daltonisti

Ies la o plimbare. Incerc sa ocolesc o masina parcata pe trotuar, cand din spate ma claxonează una nervoasa.
"-Ce faci dom'ne? Ma lasi și pe mine sa parchez odata??"
Ma uit in stanga, ma uit in dreapta.. La un metru de mine, pe trotuar,  un semn de "Oprirea Interzisa"... Ii arat semnul, la care ea se razvrateste spunand ca sa n-am eu treaba cu ce face ea... M-a liniștit cu asta.. Are si femeia dreptatea ei. Raman totusi sa vad minunea... Incepe sa parcheze...dupa 3 manevre da cu masina in stalpul metalic care tine semnul. Mai face doua manevre si loveste un pic si masina din spate.. Ma declar multumit de ce am vazut si parasesc locatia. La 10 metri mai jos o masina de politie sta cu luminile stinse ca sa vaneze soferii ce trec pe roșu.
Iau o gura de aer plin de praf primăvăratic si la sfarsitul plimbarii ma urc in masina si merg la mall sa vad ultimele stiluri in materi de hair-stilism si gauri in blugi.
E doar doua după-amiază. Parcarea e plina. Stewarzii (sau oamenii aia batrani care nu au nici o treaba cu bunul simt) imi fac semn sa ocolesc spre parcarea ein spatele mall-ului. Zis si făcut..  Vad totusi un loc de parcare ce mi se parea liber, si, dupa ce fac o "românească", ma îndrept spee locul liber.. Țeapă. Un sofer de BMW si-a lasat masina perpendicular pe 2 locuri,  deci mai caut. Trec pe langa locurile rezervate persoanelor xu handicap. Vad un loc liber, dar il trec fu vederea pentru ca poate are nevoie de el vreo persoana cu h....imi taie calea brusc un Mercedes-Benz.. Nu le am cu anii, dar pare nou. Astept sa vad cum arata o persoana cu handicap, pentru ca nu am mai vazut de mult... Inalta, bruneta,..nu stiu cum a condus du tocurile alea, dar s-a descurcat. Caut handicapul... Din dreapta se da jos un om intre doua varste, imbracat bine de tot. Poate el e handicapul... Gasesc cu chiu cu vai loc dupa inca 10 minute..
Imi termin cumparaturile si dupa ce ma feresc cu greu de valurile de cei ce vin la mall doar ca sa se odihneasca pe locurile de la food-court,  ies si plec acasă.
Mi-a ajuns pentru o singura zi.
Stau si ma gandeac.. Oare cei ce inverseaza bunul simt cu nesimțirea sunt la fel ca cei ce vad verde in loc de rosu si rosu in loc de verde?

Un comentariu:

  1. Sincer, nu cred că sunt la fel ..... nu au cum .....ca să fii nesimțit îți trebuie și ceva talent .... numa' zic.

    RăspundețiȘtergere