duminică, 25 noiembrie 2012

Ce Mi-Aș DoRi De La O ApLiCaȚiE Pe MoBiL PeNtRu www.InZonaTa.ro



Salut.
De curând, un nou site pentru ”cumpărături istețe aproape de casă” a apărut pe piață. http://www.InZonaTa.ro. Așa cum îl descriu ”constructorii” site-ului, InZonaTa este un ”portal de oferte speciale promovate către persoanele interesate să descopere noi comercianți din zonele pe care le frecventează zi de zi”. Din ce am văzut eu, momentan este mult mai de folos celor din București și din împrejurimi. Eu locuind în Cluj-Napoca, mă pot bucura doar de ofertele ”naționale” ale site-ului, ceea ce este oricum destul de bine.
Ca un site care se respectă, a început o amplă campanie de promovare de-a lungul și de-a latul internetului. Pentru a-i ajuta în campania de promovare, domnul Florin Grozea a postat pe blogul dânsului o invitație la un concurs, în urma căruia câștigătorul va deveni fericitul posesor al unui iPhone 5. După cum spune Florin, câștigătorul va trebui în primul rând să fie simpatic, iar apoi trebuie să mai aibă și un pic de noroc. Partea cu ”simpatic” se poate rezolva prin postarea pe blogul personal a unui articol cu care să participi la concurs și cu care să reușești să treci mai departe, iar partea cu ”noroc” e rezolvată de site-ul care va alege aleator câștigătorul. 
Dar destul cu explicațiile despre concurs. Să trecem la partea cu site-ul.
Mi-am făcut cont pe site-ul lor în așteptarea zilei când una din ofertele de pe pagină să îmi facă cu ochiul, și să profit astfel de avantajul de a avea un user pe InZonaTa. Dat fiind faptul că doar seara sunt pe acasă în fața unui calculator, consider o aplicație pe mobil pentru acest site mai mult decât necesară. Și cum pe telefonul meu HTC Sensation XE rulează Android-ul, aș fi mai mult decât mulțumit dacă s-ar face mai întâi o aplicație InZonaTa pentru Android. 
Ce mi-aș putea dori de la aplicația InZonaTa pentru mobil? În primul rând, să fie gratuită. Nu zic că nu aș da bani pe munca unor oameni, dar dacă se poate gratuit, de ce să nu se facă gratuit? Apoi, să fie ușor de folosit. Eu deja o văd. O primă pagină unde să te înregistrezi cu userul tău sau unde să îți poți face un cont nou, apoi după logare, să apară o pagină cu șapte rânduri. Primul, să fie o căsuță pentru cautare, de genul celei pe care o au pe site în stânga sus.

Apoi, rândurile doi, trei, patru și cinci să fie categoriile din meniul paginii pentru desktop. Adică ”Toate categoriile”, ”Toate subcategoriile”, ”Toate județele”, ”Toate orașele”. Rândul șase să fie butonul de căutare. Toate aceste butoane să execute exact ce execută și pe varianta desktop.  Iar rândul șapte să fie butonul care să ne ducă la o hartă, pentru a putea alege zona unde dorim să vedem ofertele. 
Mi-aș dori de asemenea ca aplicația folosească cât mai puțin din traficul de internet, deoarece am observat că în ultimul timp, o mulțime de aplicații sunt dezinstalate de pe telefoane deoarece folosesc foarte mult din ”megii” prețioși.
Dacă s-ar putea alege limba între română și engleză ar fi și mai frumos.
În speranța că nu îmi doresc prea multe de la o eventuală aplicație pe mobil pentru InZonaTa, mă opresc momentan aici cu dorințele, așteptând cât mai repede partea practică a dorințelor mele.
Ce să zic? Sper să îți placă site-ul, să îl folosești cu plăcere, să te ajute, și să folosești aplicația pentru mobil atunci când ea va apărea.


Acest articol este inscris in concursul “Castiga-ti cadoul de Craciun: un iPhone 5 de la InZonaTa si Florin Grozea!” organizat pe blogul personal al lui Florin Grozea si sponsorizat de site-ul de oferte speciale www.InZonaTa.ro.

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Despre Nimic - 1.4


M-am săturat să fiu ”manevrat” pe banii mei. Acum câteva săptămâni am observat că nu mai am în grila de programe ”oferită” de cei de la RCS&RDS 90% din programele Discovery Networks, având în schimb, în plus vreo 5-6 de programe reginoale DIGI și încă vreo 10 programe ungurești . Am sunat la ei imediat și le-am zis că poate e vreo problemă în rețea, dar eu nu mai am programele Discovery în grilă. Au spus cu seninătate în glas că nu e nici o problemă de la ei, că dacă vreau iarași programele înapoi în grilă trebuie să plătesc în plus 7 lei pe lună, și că eu am semnat contractul cu ei pe numărul de programe, nu pe cum se numesc ele. În încercarea mea de a avea în continuare o discuție relaxată, i-am întrebat dacă nu cumva mâine îmi vor scoate PRO TV, TVR, PRIMA, Antena1 si celelalte programe românești și să îmi ”bage” în locul lor vreo 10 programe din Pakistan. Răspunsul lor a fost că așa ceva nu e posibil, pentru că ei nu au contracte semnate cu televiziunile din Pakistan. Le-am mulțumit ”mult” pentru timpul acordat și m-am resemnat cu gândul că trăiesc într-o țară plină de țărani handicapați. Nici nu se punea problema să merg la biroul lor din Cluj-Napoca să îmi schimb contractul, pentru că de fețele sictirite si de gesturile leneșe ale celor care lucrează acolo sunt sătul de mult. Deci, pe această cale, dacă ai ajuns până aici cu cititul postului meu, te rog completează și petiția de mai jos. Îți ia maxim 5 minute, dar poate schimbi ceva în bine pentru mai mult timp.
Îți mulțumesc anticipat.
O zi bună și plină de descoperiri frumoase.

http://www.petitieonline.ro/petitie/40340139

Vrem Discovery pe RCS&RDS!

23/11/2012

Categorie: Muzica, tv, radio.

Destinatar: RCS&RDS

Acordul de retransmisie dintre Discovery Networks şi RCS&RDS expiră pe 30 noiembrie. Operatorul a făcut deja modificări în grila sa de programe şi este foarte probabil să scoată complet canalele Discovery din toate pachetele sale. În aceste condiţii, poţi pierde Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery Science, Discovery World şi ID Investigation Discovery. 
În ciuda eforturilor noastre de a ajunge la un nou acord cu RCS&RDS, pe parcursul unei perioade de negocieri de luni de zile, aceştia au respins toate propunerile noastre. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre.
De mai bine de 15 ani, Discovery le oferă tot ce are mai bun telespectatorilor români, prin programe de calitate şi proiecte locale unice, cum ar fi Şcoala Discovery, primul proiect din România care integrează documentarele în procesul educativ, sau “Poliţişti de elită”, serialul Discovery filmat în România, despre forţele speciale de poliţie. 
Părerea ta contează! Dacă vrei să ne ajuti să păstrăm familia de canale Discovery în grila RCS&RDS, spune-ţi punctul de vedere şi arată-le că vrei să urmăreşti în continuare programele noastre!
Semnează chiar astăzi petiţia noastră şi noi vom transmite mai departe mesajul tau! Iţi mulţumim anticipat pentru sprijin!