duminică, 25 noiembrie 2012

Ce Mi-Aș DoRi De La O ApLiCaȚiE Pe MoBiL PeNtRu www.InZonaTa.roSalut.
De curând, un nou site pentru ”cumpărături istețe aproape de casă” a apărut pe piață. http://www.InZonaTa.ro. Așa cum îl descriu ”constructorii” site-ului, InZonaTa este un ”portal de oferte speciale promovate către persoanele interesate să descopere noi comercianți din zonele pe care le frecventează zi de zi”. Din ce am văzut eu, momentan este mult mai de folos celor din București și din împrejurimi. Eu locuind în Cluj-Napoca, mă pot bucura doar de ofertele ”naționale” ale site-ului, ceea ce este oricum destul de bine.
Ca un site care se respectă, a început o amplă campanie de promovare de-a lungul și de-a latul internetului. Pentru a-i ajuta în campania de promovare, domnul Florin Grozea a postat pe blogul dânsului o invitație la un concurs, în urma căruia câștigătorul va deveni fericitul posesor al unui iPhone 5. După cum spune Florin, câștigătorul va trebui în primul rând să fie simpatic, iar apoi trebuie să mai aibă și un pic de noroc. Partea cu ”simpatic” se poate rezolva prin postarea pe blogul personal a unui articol cu care să participi la concurs și cu care să reușești să treci mai departe, iar partea cu ”noroc” e rezolvată de site-ul care va alege aleator câștigătorul. 
Dar destul cu explicațiile despre concurs. Să trecem la partea cu site-ul.
Mi-am făcut cont pe site-ul lor în așteptarea zilei când una din ofertele de pe pagină să îmi facă cu ochiul, și să profit astfel de avantajul de a avea un user pe InZonaTa. Dat fiind faptul că doar seara sunt pe acasă în fața unui calculator, consider o aplicație pe mobil pentru acest site mai mult decât necesară. Și cum pe telefonul meu HTC Sensation XE rulează Android-ul, aș fi mai mult decât mulțumit dacă s-ar face mai întâi o aplicație InZonaTa pentru Android. 
Ce mi-aș putea dori de la aplicația InZonaTa pentru mobil? În primul rând, să fie gratuită. Nu zic că nu aș da bani pe munca unor oameni, dar dacă se poate gratuit, de ce să nu se facă gratuit? Apoi, să fie ușor de folosit. Eu deja o văd. O primă pagină unde să te înregistrezi cu userul tău sau unde să îți poți face un cont nou, apoi după logare, să apară o pagină cu șapte rânduri. Primul, să fie o căsuță pentru cautare, de genul celei pe care o au pe site în stânga sus.

Apoi, rândurile doi, trei, patru și cinci să fie categoriile din meniul paginii pentru desktop. Adică ”Toate categoriile”, ”Toate subcategoriile”, ”Toate județele”, ”Toate orașele”. Rândul șase să fie butonul de căutare. Toate aceste butoane să execute exact ce execută și pe varianta desktop.  Iar rândul șapte să fie butonul care să ne ducă la o hartă, pentru a putea alege zona unde dorim să vedem ofertele. 
Mi-aș dori de asemenea ca aplicația folosească cât mai puțin din traficul de internet, deoarece am observat că în ultimul timp, o mulțime de aplicații sunt dezinstalate de pe telefoane deoarece folosesc foarte mult din ”megii” prețioși.
Dacă s-ar putea alege limba între română și engleză ar fi și mai frumos.
În speranța că nu îmi doresc prea multe de la o eventuală aplicație pe mobil pentru InZonaTa, mă opresc momentan aici cu dorințele, așteptând cât mai repede partea practică a dorințelor mele.
Ce să zic? Sper să îți placă site-ul, să îl folosești cu plăcere, să te ajute, și să folosești aplicația pentru mobil atunci când ea va apărea.


Acest articol este inscris in concursul “Castiga-ti cadoul de Craciun: un iPhone 5 de la InZonaTa si Florin Grozea!” organizat pe blogul personal al lui Florin Grozea si sponsorizat de site-ul de oferte speciale www.InZonaTa.ro.

5 comentarii:

 1. Felicitări! Ai câștigat concursul!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Azi mi-am ridicat premiul. Multumesc mult pentru oportunitate. Un an minunat va doresc.

   Ștergere
 2. Multumesc mult de tot. Astept urmatoarele provocari:P

  RăspundețiȘtergere
 3. Your wish is our command: http://www.inzonata.ro/mobile :) Te invitam sa testezi aplicatia noastra de mobil si am aprecia foarte mult un feedback. Speram sa-ti depasim asteptarile. Si, cine stie, poate incepi anul 2014 cu un iPhone 5S sau un Samsung S4. :)

  RăspundețiȘtergere